Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου

Τελευταία Νέα

Νέα

Πρώτη δράση του “ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.” η υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στην ιστορία της Ρόδου

Υποβλήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 , από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. , Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ το σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Α΄Φάσης Διαγωνισμού για το έργο “Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου” για έλεγχο και προέγκριση δημοπράτησης, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 30.840.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με χρηματοδότηση κατά 40% μέσω ίδιων ιδιωτικών κεφαλαίων του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό και κατά 60% μέσω κοινοτικών πόρων και εθνικής συμμετοχής.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι ένα εκ των μεγαλύτερων περιβαλλοντικών έργων της Ρόδου, η υλοποίηση του οποίου δρομολογείται από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, μετά από στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη και προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Ρόδου και αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Αντώνη Καμπουράκη, με σκοπό να δοθεί αποτελεσματική, οριστική και σε βάθος χρόνου λύση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, με βάση το ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.