Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου

Τελευταία Νέα

Νέα

Η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου στην κορυφή της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την κατάκτηση του τίτλου “Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης” για το 2019, μια σπουδαία διάκριση όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Η εξαιρετική αυτή διάκριση, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού, και των τοπικών προϊόντων των νησιών της. Ένας γαστρονομικός πλούτος και μια κουζίνα, από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες του κόσμου, που της δίνεται τώρα η δυνατότητα να τη γνωρίσει όλη η Ευρώπη.

Μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης (τίτλος που θα συνοδεύει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τώρα και για τρία ολόκληρα χρόνια),  στόχος της Περιφέρειας είναι να καταστεί διεθνής γαστρονομικός τουριστικός προορισμός, να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στην εκπαίδευση των παραγωγών και στη μύηση των επισκεπτών στον γαστρονομικό της πλούτο.

Η πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου, αποτέλεσε συνολική προσπάθεια όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ενεπλάκησαν 117 εταίροι από όλα τα νησιά, ενώ στρατηγικοί συνεργάτες αποτέλεσαν τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, οι λέσχες Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων το Sympossio Greek Gourmet Touring, αλλά και σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες των νησιών, από απλούς εθελοντές μέχρι επίσημους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παραλαμβάνει τη διάκριση της ‘Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019’

Η απονομή του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας  για το 2019 πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα, ενώ έχει ξεκινήσει η υλοποίηση πολυάριθμων δράσεων για την ανάδειξη της αιγαιακής κουζίνας.

διαβάστε περισσότερα εδώ